برای پیشگیری از پیدایش همهگیری بیماریهای میکروبی یا این که ویروسی , دقت به نکات بهداشتی حین آمادهسازی خوراک براساس راهبرد وزارت بهداشت اهمیت متعددی داراست .
ولی می بایست اعتنا داشت که دقت بهاین دستورالعملهای بهداشتی خاص دوران همهگیری ویروس کووید – 19 نبوده و خوبتر است در مواقع پیدایش هرگونه همهگیری باکتریایی یا این که ویروسی بدین مساله بهداشتی دقت کنیم . احتمال دارد با بعضا از اینها آشنا میباشید , با این وجود مرور این نکات اساسی برای یاداوری مدام الزامی است : اشخاص دچار به بیماریهای تنفسی خوب تر است در فرایند آمادهسازی طعام در خانه مشارکت نکنند .
چنانچه که مبتلایان به بیماریهای تنفسی بدون چاره به تهیه و تنظیم خوراک میباشند , حتما در آشپزخانه از ماسک به کار گیری کنند . پیشین از انجام پروسه آمادهسازی و تنظیم مواد غذایی , دستها را با آب گرم و صابون به برهه زمانی 20 ثانیه بشویید و بعد دستها را کاملا خشک کنید . حین آمادهسازی طعام می بایست از دستکش استعمال شود . دستکشهای یکبار مصرف برای اینکار مطلوب میباشند و بایستی بعد از اتمام کار در سطل آشغال به دور انداختهشوند .
به انتقال کارداران میکروبی از غذای ناپخته به غذای پخته «آلودگی متقاطع» گفته میگردد . برای پیشگیری از آلودگی متقاطع حین آمادهسازی مواد غذایی بایستی اعتنا کرد ابزارهایی مانند خنجر و قاشق و . . . که در تماس با مواد غذایی نپخته بودند نباید با مواد غذایی پخته در تماس باشند . سطح های و امکانات مورد به کار گیری برای آمادهسازی طعام در آشپزخانه می بایست ضدعفونی شوند تا احتمال انتقال میکروبهای بیماریزا کاهش پیدا کند .
نقل شده شدهاست می بایست برای شست و رفت سطح ها و امکانات از پارچههای غیروابسته مصرف شود تا از پراکندگی احتمالی ذرات عفونی و میکروارگانیسمهای بیماریزا دوری شود . طبق راهبرد وزارت بهداشت , برای ساخت محلول ضدعفونیکننده می بایست اندازه پنج میلیلیتر متساوی یک قاشق چایخوری از محلول سفیدکننده خانگی را در 750 میلی لیتر آب هم اندازه حدود چهار استکان حل کرد . از این محلول برای ضدعفونیکردن ظروف , سطح های و پارچههای تنظیف میتوان به کار گیری کرد . از آبجوش هم میتوان برای ضدعفونیکردن ظروف به کار گیری کرد .