متن نامه پزشکان کارشناس به رئیس جمهور در خصوص بیماران مبتلا به دیابت به شرح زیر است : «احتراماً به استحضار میرساند در جمهوری اسلامی ایران بیشتراز ۵ میلیون نفر به بیماری دیابت در گیر میباشند که از این تعداد بیشتراز ۶۰۰ هزار نفر مستلزم تزریق روزمره انسولین و بیشتراز آن , اندازهگیری قند خون با نوارهای آزمایش قند در خانه جهت تهیه و تنظیم اندازه انسولین و پیشگیری از افت قندهای مکرر و مرگبار میباشند . مهیا نبودن هر کدام از این اقلام ( نوار اندازهگیری قند و انسولین ) سبب خطرات جدی برای بیماران در کوتاه مدت (خطر جدی افت قند خون , کاهش سطح هوشیاری و خطر مرگ) و در بلند مدت( با عوارضی چون قطع عضو , سکته قلبی و مغزی و جراحت به کلیهها ) مواجه خواهد ساخت . خاطر نشان می کنیم کهاین مجموعه , در صورت ابتلاء به کرونا در خطر دوچندان بالاتر مرگ قرار داراهستند و در معضل کرونا , اعتنا به بیماران مبتلا به دیابت ضرورت ویژه داراست .
متأسفانه در ماههای اخیر , بیماران در سراسر میهن با مشکلها عدیده در دسترسی بدین دو نیاز مهم ( که ضرورت تأمین آنان بوسیله اداره جهانی بهداشت تاکید شدهاست ) روبرو می باشند . علیرغم آگهی و مکاتبات مکرر انجمنهای دیابت سرزمین با مقامات مسئول در بانک مرکزی و وزارت متشخص بهداشت , درمان و آموزش پزشکی در باب نبود جدی این دو جنس , متأسفانه نه صرفا بهبودی حاصل نگردیده است بلکه به نظر می رسد آلرژی مورد به نحو مؤثری برای مقامات ارشد میهن تبیین نشده است تا راهکاری مطلوب برای حل این بحران بیاندیشند . بررسیهای انجام یافته جهت تبیین آسیب شناسی اختلال فعلی , بعداز مصاحبه با شرکتهای تولیدکننده , واردکننده و سازمانهای دارای ربط , نشانگر عدم تخصیص ارز کافی برای واردات انسولین و نوار آزمایش قند خون می باشد . علیرغم گفتگوها مسئولین محترم اداره غذا و دارو , بنا بر داده ها موثق و کارشناسی شده , معیار تولید داخلی فعلی این تولیدات , اصلا پاسخگوی نیاز بیماران نیست .
تمام پزشکانی که این نامه رسمی را امضا کرده اند به طور مداوم و هرروز نگرانی های مادران و پدران بیماران را مشاهده می کنند که که ناتوان از تأمین انسولین و نوار آزمایش قند برای کودک ها در گیر به دیابتشان هستند و یا این که اشخاص مسنی که برای جستن این اقلام , ناچارند داروخانههای بخش اعظمی را دراین حالت پر خطر وجود کرونا کاوش نمایند , لذا با دقت به موقعیت مو جود , ما نگران و ناتوان از پاسخگویی بهاین عزیزانمان هستیم .
ما باور راسخ داریم که دولت از توانمندی واجب جهت تأمین انسولین ما یحتاج مبتلایان برخوردار بوده , البته در چشم دولتمردان حساسیت تأمین انسولین تحت عنوان یک داروی مطلقاً اضطراری , بخوبی احساس نمیشود .
با دوراندیشی کامل از معضلات اقتصادی و تنگناهای تأمین ارز ناشی از تحریمهای غیر منطقی و غیر عادلانه و تبعات آن بر نظام سلامت سرزمین , از جنابعالی تقاضا داریم که شخصاً با صادر شدن فرمان ویژه و فوری به مقامات ذیربط در وزارت بهداشت , درمان و آموزش پزشکی و خزانه مرکزی , در جهت تأمین ارز و توزیع کافی این دو کالای اصلی , دستورها مقتضی را صادر نمایید .
بیشک استمرار وضع بحرانی فعلی , قادر است سلامتی عده متعددی از شهروندان دچار به دیابت را به خطر افکنده و صدمات ناشی از آن را غیر قابل جبران کند و علاوه بر آن دستاوردهای طرح دگرگون سازی تندرست را که از افتخارات دولت جنابعالی میباشد , به مخاطره بیندازد . »
رئیس جمهور هم دو روز بعداز وصول نامه در نامهای آنی و فوری خطاب به پزشک معالج نمکی وزیر بهداشت دستور باز بینی و اقدام فوری را صادر کرد .