مهدی فسنقری در رابطه هدف ها فعال سازی پایلوت نسل پنجم شبکه ارتباطات ( ۵G ) در پژوهشگاه ICT ذکر کرد : از جمله مهم ترین اقدامات درگذر از نسلهای گوناگون ارتباطات سیار به نسلهای نوین , اجرای پایلوت بهصورت محدود و بعد پیادهسازی آن در مرحله بزرگ است . اکنون تعداد محدودی از کشورها , شبکه نسل پنجم شبکه ارتباطی را اجرا کردهاند البته بیشتر کشورها در درحال حاضر پیادهسازی یا این که اجرای پایلوت آن میباشند .
او با اشاره به ویژگیهای حساس نسل پنجم شبکه ارتباطی اظهار کرد : کاهش تأخیر , گنجایش بالای دسترسی , قابلیت و امکان اطمینان بسیار بالا , ارتقاء ارتباطات تلفن همراه پهن باند و قابلیت و امکان اتصال و رابطه شی ها در مرحله بسیار بزرگ از جمله ویژگیهای نسل پنج ارتباطی است کهاین فناوری نوین ارتباطی را بهعنوان یک فناوری دگرگون سازی ساز که بقیه جنبههای فناوری را هم متحول مینماید مطرح ساخته است .
اجراکننده طرح پایلوت ۵G در پژوهشگاه ارتباطات اعلام کرد : با اعتنا به ثبت طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه در فصل بهار این سال , برنامهریزی برای بهرهمندی همهجانبه از تمام ظرفیتهای علمی , فنی و اجرایی پژوهشگاه در طی ماههای پیشین انجام شد .
او اجرای پایلوت نسل پنجم ارتباطی ( ۵G ) , اولین قدم دستیابی به بستر توسعه و گسترش و امتحان این فناوری تیتر کرد و خاطرنشان کرد : پژوهشگاه با دارا بودن گنجایش علمی و پژوهشی در کنار بهرهمندی از زیرساختهای دانشی و آزمایشگاهی مجهز , بهروز و گسترده , اولی قدم عملیاتی و اجرایی برای ورود نسل پنجم شبکه ارتباطی به مرزو بوم را با آغاز عملیات پیادهسازی و اجرای پایلوت رقم زده است .
او بابیان این که این پروژه با امر وزیر ارتباطات و همیاری , ساماندهی و راهبری معاونت فناوری و اختراع و معاونت برنامهریزی و آنالیز راهبردی وزارت ارتباطات اجرایی شدهاست , اظهار کرد : با فعال سازی بستر توسعه و گسترش و امتحان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه , قابلیت شرکت کردن و حمایت از استارتآپها , دانشگاهها , شرکتها و بقیه بخشهای سری برای بهره برداری از سرویس ها این پایلوت در لایههای متعدد گسترش شبکه , آماده خواهد شد .
فسنقری خاطر نشان کرد : ساخت مسئله توسعه و گسترش بومی و داخلی زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری جهت ارائه خدمت در سالهای پیش رو , از جمله مهم ترین کاربردهای این پایلوت بهدنبال پیادهسازی طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه خواهد بود .
فسنقری تأکید کرد : دانشگاهها , مرکزها تحقیقاتی و پژوهشی , استارتآپها , شرکتهای دانشبنیان و بقیه بخشهای درخواست کننده , می توانند در لایههای متفاوت فناوری ۵G و بهتناسب ترقی این طرح در پژوهشگاه , جهت توسعه و گسترش و ایجاد محصول ها ساکن خویش از گنجایش ایجادشده سود کرده و مورد حمایت قرار گیرند .
اجرا کننده طرح پایلوت ۵G خاطر نشان نمود : قابلیت حقیقت آزمایی تولید ها ساخت درون و بومیسازی شده , ارائه مشورت به کسبوکارهای عمودی جهت به کارگیری از مزایای نسل پنجم شبکه ارتباطی و بخش اعظمی از موردها دیگر , به طور کلی سبب ساز خواهد شد تا همافزایی ملی جهت بسط و بومیسازی مشارکتی محصول ها این نسل از شبکه در میهن ایجاد شود . این مهم در سال جهش ساخت یکی هدف ها دارای اهمیت پژوهشگاه است .
او بابیان این که بررسی چالشهای اپراتورها و رگولاتوری درگذر از شبکه مو جود به شبکه ارتباطی نوین هم از جمله موضوعات مهمی است که با اجرای این پایلوت مدنظر قرار گرفته است اظهار کرد : سناریوهای شرکت کردن و تعامل بخشهای حاکمیتی و سری در زیستبوم نسل پنجم شبکه ارتباطی هم از جمله اهدافی است که پژوهشگاه در گامهای بعدی اجرای پایلوت موردتوجه قرار داده است .
نائب رئیس پژوهشی پژوهشگاه افزود : درین بازه زمانی , از اساتید دانشگاهها , مرکزها تحقیقاتی و پژوهشی , صاحبنظران و خبرگان صنعت فاوا , اپراتورها و شرکتهای دانشبنیان , استارتاپها و بقیه ارگانها و صنفها علاقهمند دعوت می شود تا به طور همزمان با اجرای پایلوت , ضمن شرکت کردن فعال , از این گنجایش فناورانه ایجادشده در پژوهشگاه بهرهمند شوند .
عوامل اجرا کننده طرح پایلوت 5G گفتند: اخرین فرایند فعال سازی عملیات نسل پنجم ارتباطی در حال طی شدن است. از این رو به زودی نتیجه این عمل در اختیار دانشگاه ها , صنعت فاوا و عامه مردم قرار خواهد گرفت .