دکتر رکسانا منصوری بابیان این که در اسفندماه خردسال ها دچار به کووید۱۹ نشانه کمتری داشتند , اظهارکرد : از این رو تصور میشد کودک ها بدین بیماری دچار نمیشوند تا این که حدودا فروددین ماه ماه با فرم جدیدی از ابتلا به ویروس در خردسالان روبرو شدیم ; خردسال ها نه صرفا به ویروس دچار می گردند , بلکه چه بسا میتوانند ویروس را به سایر افراد نیز انتقال دهند .
او با اشاره به این که کووید۱۹ ویروسی است که اخیرا شناخته شده , اعلام کرد : وقتی نیز که کشور ایران با این ویروس سرگرم شد , هنوز هیچ جایی داده ها گسترده نسبت به آن وجود نداشت ; بدین ترتیب بخش اعظمی از اطلاعاتی که داشتیم بر پایه ی این که خردسال ها به ویروس در گیر نمیشوند و یا این که نمی توانند آن را به سایرین انتقال دهند ناشی از نقص اطلاعاتی بوده است . ما خردسال ها نشانه دار نسبت به بزرگسالان پایینتر داشتیم و انتظارمان آن بود که شدت بیماری و مرگ و میر در بزرگسالان بیشتر باشد .
این فوق تخصص بیماری های عفونی خردسال ها , خاطر نشان نمود :
مورد ها ذکر شده هنوز به معنای آن فقدان که خردسالان به دسته فارغ از نشانه یا این که کم علامت بیماری در گیر نشوند . از حدود فروددین ماه ماه بود که با فرم جدیدی از ابتلا به کرونا در خردسال ها آشنا شدیم که شباهت هایی با بیماری کاوازاکی داشت و ما به آن التهاب پس از عفونت میگوییم ; به این ترتیب نیز خردسالان بهاین ویروس در گیر میشوند و نیز میتوانند آن را به سایرین انتقال دهند .
او ادامه داد : همینطور فرمی از بیماری پیرو عفونت کرونا پیش آمد که ناشی از فاکتور های التهابی درون تن است , یعنی در آن زمان ممکن است pcr کرونا منفی باشد , اما کودکی باشد که در میان یک تا ۴ هفته قبلی عفونت را گرفته و اکنون فاز التهابی آن را نشان میدهد . این موردها ممکن است با علائمی نظیر اسهال , کاهش هوشیاری , اختلال خونریزی دهنده و . . . به مرکزها درمانی مراجعه نمایند و چه بسا با بخش اعظمی بیماری های دیگر اشتباه گرفته شوند و آن گاه ما متوجه شویم این خردسالان سوابق تماس با شخص کرونا مثبت داشتند و یا این که خودشان ردپایی از ابتلا به کرونا داراهستند .
او خاطر نشان کرد : برای مثال کودکی پنج ساله با نقص کلیوی مزمن و انسداد مجاری ادراری به درمانگاه مراجعه کرده بود و برای این که آن خلل سنجیده شود متوجه شدیم تب بالایی داراست و تست گلبول های سپید وی مارا به کرونا مشکوک کرد و با انجام سی تی کپی در ریه مشکلات شدید داشت , علی رغم آنکه علامتی برای این قضیه نداشت . آزمایش کووید۱۹ برای طفل انجام شد و گرچه جواب آن منفی بود , البته این داستان بخشی از مواقعی بود که میتواند فارغ از مثبت بودن آزمایش کرونا , علامتها این بیماری را داشته باشد .
منصوری با اشاره به این که یک رژیم غذایی معمولی و متنوع برای تمام التهاب ها و عفونت ها میتواند مفید باشد , ادامه داد : همچنان ترجیح میدهیم رژیم های پروتئین دار , کم چربی و کم کربوهیدرات برای خردسال ها استعمال شود که مشکلی برای خردسال ها تولید نکند و مواد غذایی لازم از اسید های آمینه , میکرو المان ها و مینرال ها برایشان تامین شود .
او در جواب بدین سوال که در چه مواقعی پدر و مادر بایستی بوجود کووید ۱۹ یا این که عفونت در طفل شان تردید کرده و به مرکز ها درمانی مراجعه نمایند , اعلامکرد : این که والدین به بیمارستان مراجعه نمایند بستگی به سن بچه دارااست . در نوپا های تحت 1سال تب بالا دوچندان اهمیت بخشید و اکنون که در اپیدمی کرونا هستیم , هر تبی که در بچه به طول بیانجامد و به معالجه معمولی جواب ندهد حتما می بایست به دکتر گزارش شود .
نماد دیگری که اکنون دوچندان شایع است و هر سال در حین فصل تابستان با آن مواجه هستیم اسهال و استفراغ است و از آنجایی که میتواند یکیاز علامت ها گوارشی کرونا باشد , بایستی آن را بدون شوخی بگیریم . درصورتیکه اسهال و استفراغی صورت گرفت که همراه آن سرفه , دون دون شدن تن و . . . مشاهده شد بازهم آرم خطری برای مراجعه به مرکزها درمانی است .
بنابر اعلام کانال خبری کالج شهید بهشتی , او در خاتمه خاطر نشان نمود : در صورتی تمامی موردها در کودکی مشاهده شود و در سوابق وی تماس با شخص کرونا مثبت یا این که حضور در محیط های نا مرتب بدون حفاظ باشد , تردید بوجود بیماری کرونا میکنیم که می بایست بررسی شود .