دکتر فریبا عربگل با اشاره به عزاداری کودک ها در بحرانها , ذکر کرد : بچهها هم همانند بزرگترها در مواجهه با حیف کردن و کمبود یک عزیز , در گیر برخورد عزاداری میشوند , به این ترتیب به محض شیون یا این که بیتابی نوپا نباید متذکر شد که زاری بد است و سایرافراد با دیدن اشکها ناراحت می گردند .
او با تأکید بر اینکه اکثر وقت ها بزرگسالان رغبت ندارند در رابطه مشکلات و مسایل کمبود دوستان با کودک ها خویش سخن نمایند خاطر نشان نمود : این زمینه عارضه ها متمایز داراست که یک کدام از مهمترین عارضه ها آن تولید درد و سختی در خویش والد و یا این که بزرگترهاست .
عضو هیئت علمی دانش کده با اشاره بهاین اینکه توان حرف ضعیفتر خردسال ها نسبت به بزرگترها یکی مهمترین عللی است که کودک ها نمیتوانند به صحت احساسات خویش را در دست گرفتن و یا این که ابلاغ نمایند , بیان کرد : ممکن است بزرگسالان ابدا متوجه تغییر تحول حالات روحی و خل وچل خردسالان نشوند بدین ترتیب بایستی از روش اخلاق کودک ها متوجه شویم که چه رمانتیک داراهستند و در چه قوانینی به رمز میبرند .
تلف کردن , بخش جدانشدنی معاش است
عربگل توضیح بخشید : کمبود دوستان خوب و یا این که تلف کردن بخش جدانشدنی معاش است براین اساس به هر میزان که از این مسایل اجتناب یا این که فرارو گریز کنیم گشوده نیز احتمال اینکه خودمان یا این که بچهها حیف کردن را در معاش تجربه کنیم فراوان است , چه بسا این تلف کردن میتواند تلف کردن مدرس , دوست و یا این که همکلاسی باشد .
فوق تخصص روانپزشکی خردسالان و نوجوان افزود : چه بسا تلف کردن یک بضاعت به عنوان مثال در اثر ضربه و یا این که رخداد میتواند در خردسالان عکس العمل سوگ تولید نماید .
او تأکید کرد : اپیدمی کرونا برای کودک ها هم مشکلات دورازشوخی را آماده آورده که از مهمترین آن می شود به بیماری , مرگ و یا این که تلف کردن سیستمهای حمایتی نظیر مکتب رفتن , بازی و یا این که تعامل با دیگرافراد اشاره نمود .
عربگل بابیان اینکه کمبود و مرگ عزیزانی که در اثر کرونا از فی مابین رفتهاند میتواند موجبات استرس کودک ها را آماده آورد , گفت : به صورت نمونه در صورتی کودکی در حالت دیگری والدین و یا این که یکی دوستان خوب خویش را از دست میداد , به احتمال بسیار از این نبود کمتر آزار میدید به دلیل آنکه دور و بری ها بیشتر در کنار وی بودند و نقش حمایتی پررنگتری را تجربه میکرد اما دراین برهه زمانی با دقت به توصیههای بهداشتی مبنی برمحدودیت رابطه و تماس فیزیکی خردسالان و چه بسا بزرگسالان بیشتراز پیش در معرض خطر افسردگی میباشند .
این عضو هیئت علمی با اشاره بهاین اینکه فقدانهای ناشی از کرونا برای خردسال ها زیاد متفاوت است اذعان کرد : در موقعیت کرونایی خردسالان خیلی بیشتر از گذشته شم تنهایی میکنند چون شیوع کرونا تنها سبب مرگ و میر نمیشود , بلکه سبب دوری کودک ها از رفتن به مکتب شده و همینطور رابطه آنانرا با بقیه خردسال ها , دوستان خوب و استاد کمرنگ نموده است , بدین ترتیب کودکانی که عزیزی را از دست دادهاند در حالت رنج به سرمیبرند .
در فقدانها , نوباوه را به شخصی با خبر بسپارید
او به خانوادههایی که بچه خردسال دارا هستند و در عین اکنون عزیزی را از دست دادهند , سفارش کرد : اضطراری است شخصی مطلع دراین حالت از نوباوه محافظت نماید . این شخص بایستی مسئول محافظت از طفل باشد و اورا صرفا نگذارد همینطور بچه هم با این شخص بزرگسال رابطه نزدیک و قابل قبولی داشته باشد .
تولید قوانینی که طفل بتواند احساسات خویش را آشکارا ابلاغ نماید دومی پیشنهاد این روانپزشک بود و اظهارکرد : خوف از گفتوگو و عدم دور اندیشی کافی از چگونگی اخلاق و رفتار با خردسال ها مهمترین علتی است که در بیشترموارد سبب ساز می شود که با خردسالان رابطه قابل قبولی نداشته باشیم , به عنوان مثال بزرگسالان چه بسا اذن نمیدهند خردسال ها احساسات خویش را در فقدانها صریح نمایند و به محض این که نوپا شیون یا این که بیتابی می کند همیشه به وی تذکر می نمایند که ناله بد است یا این که بقیه افراد با دیدن اشکهای وی اندوهگین میشوند .
عضو هیئت علمی دانش کده تاکید کرد : نباید براحساسات بچهها سرپوش بگذاریم و در حالیکه نوپا اندوهگین است و می خواهد شیون نماید همیشه بگوییم شیون مکن . بزرگسالان تحمیلی حرفهایی به خردسالان میزنند کهاین حرفها بر روح و روان نوباوه تاثیر منفی دارااست .
ابراز احساسات برای خردسالان سخت است
او خاطر نشان کرد : بزرگسالان شیوه های متمایز برای ابراز احساسات داراهستند , آنان می توانند در رابطه ناراحتیها و غمهایشان صحبت بزنند و از این نحوه احساسات خویش را تخلیه نمایند اما خردسال ها خصوصا کودکانی که توان حرف ضعیفتری دارا هستند نمیتوانند در رابطه احساسشان گفتوگو نمایند و این درحالی است که هر چه سن نوباوه پایینتر و از دید شناختی ضعیفتر باشد پیدایش احساسات برای وی دشوارتر خواهد بود .
عربگل تلاوت مطالب , کتاب و یا این که انیمیشنهایی با مورد سوگ و یا این که تلف کردن را راه حل قابل قبولی برای یاری به خردسال ها دانست و توضیح اعطا کرد : اخذ داده ها از این منابع به کودکمان امداد مینماید تا متوجه شود درین عالم فقط نیست بلکه سایر افراد هم با این مشکلات و موضوعات مشغول می باشند و این وضعیت را تجربه می نمایند . این استراتژی می تواند تسکینی برای خردسال ها باشد .
عضو هیئت علمی دانش گاه خاطر نشان کرد : ممکن است طفل از دیدن بچهای در آغوش بابا یا این که مادرش حس حسادت نماید , ما نمیتوانیم بگوییم چرا شم حسادت میکنی به دلیل آن که حسادت نیز نوعی شم است و بایستی طوری کردار کنیم که وی بداند که ما متوجه احساساتش هستیم .
فوق تخصص روانپزشکی خردسالان و نوجوان در پایان تاکید کرد : در فقدانهایی که خردسال ها با آن مواجه میگردند با تماشا علائمی و یا این که هر دسته سخن در رابطه قتل نفس و یا این که جراحت رساندن به تن چه بسا با لفظ طنز , طولانی شدن عصر سوگ ( بیشتراز شش ماه ) و در نوجوان ها در صورت مصرف سیگار و یا این که الکل حتما به پزشک معالج کارشناس رجوعنمایید .