لادن کاشانی کارشناس زنان و مدیر مریض خانه جامع آرش در رابطه وضع حمل زنان حامله در روزهای کرونایی اظهارکرد : نکتهای کهاین روزها اهمیت متعددی داراست , واهمه زنان آبستن برای مراجعه به مرکزها درمانی است . درین روزهای کرونایی زنان حامله به دلیل واهمه از ابتلا به کرونا برای چکاپ پیش از وضع حمل به مرکز ها درمانی مراجعه نمی کنند و همین مسئله سبب می شود که به عارضه ها گوناگون نوزاد خویش را از دست دهند .
وی اعلام کرد : زنان حامله نباید ترسی در این مورد داشته باشند ; چون مرکزها بهداشتی وجود داراهستند که دیگر پذیرای بیماران کرونایی نخواهند بود . به مادر ها پیشنهاد می کنیم علامتها تولید شده در دوران بارداری خویش را حتما با دکتر ذیربط درمیان بگذارند .
کاشانی پیرو خاطر نشان نمود : بعداز اینکه نوزاد دیده به جهان گشود موقعیت خیلی کلیدی خواهد بود ; چون از جمله مراقبتهای حیاتی درمورد نوزادان انجام به موقع واکسیناسیون آنها است .
این کارشناس زنان خاطر نشان کرد : هنوز نمیدانیم که آیا ویروس کرونا حین بارداری از مامان به جنین منتقل می گردد یا این که خیر . ویروس کرونا تا به امروز در مایعات واژن , خون بند ناف یا این که شیرمادر و همین طور درمایع آمنیوتیک یا این که جفت نیز چشم نشده است .
دوران بارداری
کاشانی اذعان کرد : شایسته ترین کاری که مادرها باردارمیتوانند انجام دهند , رعایت تمام اقدامات ضرروی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا است . زنان آبستن و بانوانی که نو وضع حمل کردهاند در حالتیکه حس بیماری نمایند , می بایست هرچه سریعتر از دکتر معالج امداد بگیرید و همه دستورها پزشک معالج کارشناس یا این که ماما را با توجه رعایت نمایند .
بیشتر بخوانید : آیا زنان آبستن بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند؟
وی اظهار کرد : زنان آبستن می بایست کسی را بهعنوان همراه در حین وضع حمل نزدیک خویش داشته باشند کهاین اشخاص نکات بهداشتی را می بایست تماما رعایت نمایند , به عنوان مثال اعتنا ویژهای به پوشیدن ماسک در اتاق وضع حمل و شسشتوی آراسته دستها داشته باشند .
کاشانی تصریح کرد : زنان آبستن نباید از زمان و عصر وضع حمل بترسند . داشتن یک برنامه برای وضع حمل می تواند احساس در اختیار گرفتن بیشتری را به مادرها آبستن , با اعتنا به شیوع بیماری کرونا دهد . توقع میرود بیمارستانها درصورت سلامت بودن مامان بعد از آن وضع حمل , سریعتر از معمول مامان و نوزاد را ترخیص نمایند کهاین مسئله در بخش ها و بیمارستانهای متعدد گوناگون است . خانمهای آبستن از ماما یا این که پزشک معالج زنان خویش بپرسند که در موقعیت کرونا با اعتنا به موقعیت بدنی دقیقا به چه چیزهایی احتیاج دارا هستند .
مراقبتهای ویژه از نوزاد و مامان در موقعیت کرونایی
وی افزود : خوب تر است مادرها پس از وضع حمل در حالت کرونایی به هیچ وجه مشاهده کنندهای را نپذیرند و از اشخاص خانواده بخواهند که دست هایشان را بشویند . طبق پژوهش ها , زنان آبستن نسبت به بقیه گروههای دیگر بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا نیستند , ولی بایستی کماکان اعتنا نمایند . بیان شده که به دلیل تغییرات در تن و سیستم ایمنی , زنان حامله در ماههای پایان بارداری ممکن است در گیر عفونتهای وخیم تنفسی شوند , براین اساس با اهمیت است که مضاعف مراقب خویش باشند .
این کارشناس زنان تصریح کرد : حتما زنان آبستن از تماس با اشخاصی که علامت ها بیماری کرونا دارا هستند , دوری نمایند , تا حد قابلیت و امکان از وسایل نقلیه همگانی به کار گیری نکنند , در فضاهای همگانی بهخصوص اماکن سربسته یا این که محدود حضور پیدا نکنند , از حضور در دورهمیها با دوستان خوب و خانواده دوری کرده و بقیه اقدامات محافظتی دربرگیرنده شستشوی آراسته دستها با آب و صابون و منزه و ضدعفونی کردن سطوحی که در معرض تماس میباشند را انجام دهند .
وی در پایان خاطرنشان کرد : همگی پژوهش ها نشان میدهند که ویروس کرونا از روش شیر مامان منتقل نمی شود , بدین ترتیب مادرها میتوانند بهاین فعالیت ادامه بدهند . در واقع این شایسته ترین کاری است که برای نوزاد خویش می توانند انجام دهند . در صورتیکه مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا میباشند , حتما با دکتر معالج در بین بگذارند و به امرها وی کار نمایند . مادرانی که از نظر جسمانی حالت خیر و خوبی داراهستند و میتوانند به نوزاد خویش شیر دهند , می بایست مورد ها احتیاطی از جمله زدن ماسک در صورت قابلیت , شستن دستها پیشین و بعداز تماس با نوزاد و منزه و ضدعفونی کردن سطح ها را رعایت نمایند .